WALISE vízminőség monitorozó egységek téliesítése

Véget ért a szezon, közeleg a tél. A jégzajlások előtt a nyílt vizekre kihelyezett vízminőség monitorozó egységek szárazdokkba kerülnek. A tél folyamán letisztítjuk őket és elvégezzük az állagmegóvási és kalibrálási teendőket.

Az idei év tapasztalatai minden szakmai elvárást felülmúltak!

  • A berendezések minden időjárási körülmény között kitűnően működtek. Sikeresen kezelték a 60+ km/h szeleket és viharokat. Sikeresen kezelték a méteres árhullámokat okozó áradásokat az ország északi részén.
  • A berendezés ellenállt minden természeti kihívásnak. Az alkalmazott technológia sikeresen megoldotta, hogy nem kellett szenzorokat tisztítani vagy újrakalibrálni. A berendezések többségén szinte semmilyen madár okozta koszolódás nem jelentkezett. A legjobban guanóval terhelt eszközökön is jelentéktelen, a működést nem befolyásoló, könnyen letakarítható lerakódás jelentkezett.
  • A horgász közösség és a vízügyi szakemeberek is nyitottan és barátian kezelik az eszközök jelenlétét és szinte mindenhol egyedi névvel látják el az eszközöket. Kezdve a sárga tengeralattjárótól a minion Bob-ig. Köszönjük és bízunk benne, hogy az eszköz korai előrejelzési funkciója meghálálja a baráti elfogadást!

Összességében elmondható, hogy az eszközök és a háttér rendszer kiállta egy újabb szezon próbáját! Folytatás 2024-ben!

2023-11-09